Një bibliotekë kombëtare “me qera”, për një komb pa ndërgjegje kulture / Nga Flogerta Krypi

Një bibliotekë kombëtare “me qera”, për një komb pa ndërgjegje kulture   Nga Flogerta Krypi http://scriptumnsonus.com/republikaelibrave/2019/05/31/nje-biblioteke-kombetare-me-qera-per-nje-komb-pa-ndergjegje-kulture-nga-flogerta-krypi/?fbclid=IwAR02CZwCV3Brn64SDOfKk7aw-nhAnHqEXQdcQ3OIn3SMZtRk5PQ1_5lAUyQ Të jesh lexues në Shqipëri është fatkeqsi. Kështu trajtohet leximi që nga momenti i parë që dikush të shikon tek lexon më shumë libra … Continue reading

KOLONIA KOMBËTARE – LIQERIT” POGRADEC / Ekspozitë pikture në qytetin e Pogradecit nga piktorja Irina Hysi MA

KOLONIA KOMBËTARE – LIQERIT” POGRADEC Një qytet i pikturuar për të zbuluar natyrën dhe trashëgiminë e tij, në qendër të vëmendjes, si një mundësi e re për dialogun dhe krijimin bashkëkohor. Ky projekt i ekspozitës është pjesë e një procesi … Continue reading

Poezi nga Menduh Leka

Poezi nga Menduh Leka   PASELEGJI (7 ditë pa motrën ) Kurrë nuk e harrova atë kumtim Atëherë kur si pesëmbdhjetëvjeçare Më kishe puthur ballin tim foshnjor Ardhje që ia ritregoje Nanës Jehonat e gëzimit pafundësive Tej shikimit të parë … Continue reading

Poems by Pushmaotee Subrun

Poems by Pushmaotee Subrun     Victim Crushed   Reckless strong passion Sudden sweeping tornadoes Suddenly striking Profligate’s sudden fancy Victim totally crushed       Let loose the fear of perfection sometimes   Fears of perfection keeps us tense … Continue reading

Poem by Hurija Dženet

Poem by Hurija Dženet   ***@S ljudi sve više ostaju bez morala i toliko pred tim se zatvaraju oči, da je nemoral na svim razinama zauzeo pozicije – postaje usvojena norma ponašanja – *people are increasingly left without morality and … Continue reading

Poems by Anjana Verma (Hindi)

Poems by Anjana Verma Former professor & Head, Dept.of Hindi, Nitishwar College, Muzaffarpur, India,Prof.Dr.Anjana Verma, is a prominent voice in the firmament of contemporary Hindi literature.She is an eminent poet, lyricist ,fiction-writer and critic.Her poems, lyrics, short stories and essays … Continue reading