Poezi nga Demir Gjergji

Poezi nga Demir Gjergji

 

E RRËFYERA

Si syri pa syrin;
As dritë, as terr.
Mbi thonj, manikyrin,
Në zemër, zeher.

Bizhu pa ndriçim,
Teatër pa skenë.
Rënkon shpirti im,
Fytyra gënjen.

E qeshur pa zë,
E qarë pa lot,
Në ëndërr me Të,
Në shtrat me tim zot,

Ç’të bëj, o uratë,:
Të rroj a të vdes?
Andej, ferr e natë,
Këtej, jeta ters!
….
Dhe kryqin në faj,
Me buzë e gjen…
E puthur e saj
Ndez drurin e shenjtë!

 

E FSHEHTA E PASDITES ME TY

Askush nuk e di,
Nga ç’zgavër e Tokës u zgjua ky xhind.
E qimja u trand në shpinën e buallit të zi,
Dhe qelqi me verë ra çikë e grimë,
Që ti të kujtohesh për supin tim.

Askush s’do ta dijë…

Dhe rend planeti orbitës së tij.

Mai (me) / Poem by Lily Swarn

Poem by Lily Swarn
 
 
Mai (me)
 
Spitting fire
Spewing smoke
Looking daggers at the world
No , it’s not the auspicious dragon
It’s the demon of EGO
Screeching in grating tones
Preening in peacock regalia
Strutting in cowboy boots
Swaggering into rooms
Parading on the catwalk
Puffing up its feathers
 
Glancing into mirrors
To check its cocky nose
Repeating it’s favourite mantras
I , Me , Mine
Again and again
In a refrain
In a refrain
The choral sound of vanity
Hammering into unsuspecting heads
 
Bloated with hot air
Could vanish into the ether
The moment the Lord lets it go
Out of sight , out of mind
 
The goat like Mai Mai(me )
Silenced for ever
Flesh , bones , skin
Whatever was there in the body
Buried, burnt , crushed ,
Sold in the bazaars
Lilies may or may not choose
To bloom over such graves …
 
Copyright Lily Swarn 23.9.2017