MORFOLOGJIA E NJË FUSHATE / Poezi nga Isa Maloku

Poezi nga Isa Maloku
 
 
MORFOLOGJIA E NJË FUSHATE
 
Sot janë zgjedhjet e pëllumbave shtegtar
Ata tek unë nuk kam fole
Të gjithë me ngjyra të vrazhda
Duke marrë nga një fije kashtë
Me sqepin e tyre grabitqar
Gurë të pavlerë
Të parëndësishëm
Të hedhur nga sqepi i pulave
Artistëve të huaj
Që as edhe një libër të vetme
Nuk e kishin lexuar
Për historinë kombëtare të popullit tim
 
Atyre filluan të ju pëlqejnë këto piktura të bëra
Në hyrjet e shtëpive
Pa leje të askujt, matrapazë
Aty vendosen t’i bindin
Bujqit tregtarët e agallarët
Për merita të jashtëzakonshme
 
Tregtarët menjëherë pas fushatës
Në emër të zogjve shtegtarë
Vendosen ta shesin Dardaninë
Tokat e bjeshkët e Rugovës
Ata u plakën para kohe në rini
Duke mos ditur sa pasuri kanë
Djemve të tyre
Vendosen të ua lanë amanet
Shitjen e Veriut të Mitrovicës
 
Sot erdhi dita e zgjedhjeve
Merita kishin ata
Që luajtën me gurët e kufirit
Atyre të tjerëve që ngulen këmbë
“Tradhtar” u thanë
 
Motoja e tyre “Bac u kry”
Disa vdiqën nga viagrat
Dashnoret duke i ndërruar nëpër hotele
I shpallen hero të paqes dhe demokracisë
 
Zot juve ju verbofshin sytë
Si ju besuat tregtarëve dhe tugjarëve të atdheut
Ende kundërmon erë barotit
Kullës se djegur të Oso Kukës me 40 xhandarë
Prapë fillon morfologjia e një fushate
Ne jemi më të mirët
Do ta luftojmë korrupsionin
Qielli çdo ditë qanë për faqen e këtij dheu
Ju me dorën tuaj mos e mbillni ferrin
Kosova tokë e mbjell me varre
Nga dëshmorët fëmijët tuaj mos i detyroni
Ta braktisin vendlindjen e atdheun
As mos të janë të huaj në tokën mëmë…

One thought on “MORFOLOGJIA E NJË FUSHATE / Poezi nga Isa Maloku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s