Poezi nga Vasil Çuklla

  Poezi nga Vasil Çuklla     Natyrshëm…   U nxeh dimri, me qershizat e kuqe purpur siç nxehet përherë, me lulimin pranveror, dyerhapur. Thirri shiun rrebesh, erën acarr, i fshikulloj… Qershitë… buzëqeshin nën akull.   Dimri, i humbur dhe … Continue reading

DETI – POSTULAT FILOZOFIK I POETIT TË PRIVUAR NGA LIRIA E METAFORAVE ( “Fundo” dhe “Jashtë eklipsit” – Agim Mato / Nga: Prof. dr. Zejnepe ALILI REXHEPI

  Agim Mato     DETI – POSTULAT FILOZOFIK I POETIT TË PRIVUAR NGA LIRIA E METAFORAVE   “Fundo” dhe “Jashtë eklipsit” – Agim Mato   Të njohësh poetin që udhëtonte i menduar në pritje të apostujve të lirisë individuale, … Continue reading