O ZOT MË TREMBIN KËTA MERMERË / Poezi nga Skënder Rusi

 
Poezi nga Skënder Rusi
 
 
O ZOT MË TREMBIN KËTA MERMERË
 
Zoti të solli ty në këtë botë,
Që ti të më sjellësh mua!
Çdo mën gjes që lind është i errët,
Pa u prekur nga duart e tua!
 
Të janë shtrembëruar gishtat,
Aq sa nuk i fut dot në unazë,
Ti ke pasur duart më të bukura,
Kur ke qenë vajzë!
 
E dashur nënë!
Tani që s’të kam,
Më duhesh më shumë,
Lermë dy fjalë të të them,
Ato s’janë fjalë,ato janë unë,
Dhe unë nuk di se ç’më dhemb!
 
Se nuk kam erdhur ka kohë tek ti,
S’të kam sjellë lule,
S’të kam ndezur qirinj,
O Zot më trembin këta mermerë,
Nga sipër të bardhë,
Nga brenda të zinj!
 
E shtrenjta nënë,
Unë jam bërë një djalë i keq,
Mund të të thyhem në dorë si qelq!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s