Poezi Haiku nga Gladiola Jorbus

 
Poezi Haiku nga Gladiola Jorbus
 
 
***
 
Një trëndafil blu,
mbi buzën time çeli.
Malli e zbehu.
 
 
***
 
Pa frymën tënde
toka, rrotullimin ndal.
E shpirti fluron.
 
 
***
 
Në muzgëtirë
puthja dhembjet e shpirtit.
Hëna përgjonte.
 
 
***
 
Nga lotët e saj
lindën perla të bardha.
U tretën sakaq.
 
 
***
 
Drita e vjeshtës
zgjoi një ëndërr të fjetur.
Dhe qielli u mpak.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s