Drejt natës / Poezi nga Philippe Soupault

 
Poezi nga Philippe Soupault
 
 
Drejt natës
 
Është vonë
në hije dhe në erë
një britmë ngrihet me natën
Nuk pres askënd
askujt
madje as për një kujtim
Ora ka kaluar shumë kohë
por ajo klithma që mbart era
dhe shtyj përpara
vjen nga një vend që është përtej
sipër ëndrrës
Nuk pres askënd
por ja nata
kurorëzohet nga zjarri
nga sytë e të gjithë të vdekurve
i heshtur
Dhe gjithçka që duhej të zhdukej
gjithçka humbi
duhet ta gjesh përsëri
sipër ëndrrës
drejt natës.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s