Markezi de Sade / Poezi nga André Breton

 
Poezi nga André Breton
 
 
Markezi de Sade
 
Markezi de Sade ka hyrë përsëri në vullkanin që shpërthen
Nga ka ardhur
Me duart e saj të bukura ende me thekë
Sytë e saj vajzë
Dhe ai arsyetim i përhershëm i vetë kush mundet
Pra, unike tuajat
Por nga dhoma fosforeshente e ndezur nga llambat e zorrëve
Ai kurrë nuk ka ndaluar së lëshuari urdhra misteriozë
Që shkel natën morale
Nëpër atë boshllëk shoh
Thjeshtët e mëdha i bëjnë hije lëvores së vjetër të konsumuar
Kjo zbehet
Të më lejosh të të dua
Ndërsa burri i parë e donte gruan e parë
Me gjithë lirinë
Ajo liri
Me të cilin vetë zjarri është bërë njeri
Për të cilat Markezi de Sade sfidoi shekujt me pemët e tij të mëdha abstrakte
Dhe akrobatë tragjikë
Duke u kapur në fillin e Virgjëreshës së dëshirës.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s