NJË GOTË DHËMBJE – Jalal al-Din RUMI (1207-1273) / Maksim Rakipaj marrë nga libri im ‘Antologji e poezisë arabe dhe persiane’ bot. UEGEN, Tiranë 2015

Jalal al-Din RUMI (1207-1273)   NJË GOTË DHËMBJE Më pa Vuajtja tek pija një gotë, dhëmbje mbushur plot e bërtiti fort: -“I ëmbël, ë, si tu duk ky ballsami? Ma nxore bojën, ma prishe pazarin! Do t’më mbetet gjithë dhëmbja … Continue reading

Ç’ ËSHTË LETËRSIA DHE POEZIA NË PËRGJITHËSI E NË VEÇANTI??!! ( Thënie të autorëvë të ndryshëm lauruar me Çmime Letrare ) / I përshtati në shqip, Dhimitër Nica

Ç’ ËSHTË LETËRSIA DHE POEZIA NË PËRGJITHËSI E NË VEÇANTI??!! ( Thënie të autorëvë të ndryshëm lauruar me Çmime Letrare ) I përshtati në shqip, Dhimitër Nica   *** Përse në fakt ata (krijuesit) thonë shumë dhe bukurisht, kur realisht … Continue reading

Viziulaiteti krijues i autorit Festim Liti, si raport i konfuzionit kohë përmes hermetizmit dhe tedencave të reja postmoderne.   Nga: Agron Shele

Viziulaiteti krijues i autorit Festim Liti, si raport i konfuzionit kohë përmes hermetizmit dhe tedencave të reja postmoderne. Nga: Agron Shele   “ Burimi i çdo poezie është ndjenja e të pamundurës për tu shprehur.”                                                       Jean Lucien Arreat Se … Continue reading

Shtëpia Botuese ATUNIS publikon librin “Ligjëruesi lirik. Shqyrtim kritik mbi veprat letrare të Nehat Jahiut” të autores Violeta Allmuça

Shtëpia Botuese ATUNIS publikon librin “Ligjëruesi lirik. Shqyrtim kritik mbi veprat letrare të Nehat Jahiut” të autores Violeta Allmuça   Autor: Violeta Allmuça   Titulli: Ligjëruesi lirik. Shqyrtim kritik mbi veprat letrare të Nehat Jahiut   Recensentë:Anjeza Sakaj     … Continue reading

Poemas de Roger Casantan

Poemas de Roger Casantan   EL JUGUETE ( ll ) Yo careci de juguete, la imaginación de acuerdo conmigo. No lo conocí, imposible extrañar su existencia.En calles empolvadas brillaban las canicas haciendo vibrar nuestra inocencia. Éramos niños ilusionados, a copiar en … Continue reading