Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka     LUMIT TIM   Statuja shkëmbinjsh dhe rrepe anë e kënd… Ngjethjet e erës si përkëdhelje e malleve ! Faleni lavdinë dhe thesaret për gjithkënd, për mua, vetëm këtë shkumë tej valëve.   Unë ngashërehem … Continue reading

VARGJE KUPTIMPLOTA DHE MBRESËLËNËSE (“Përballë hijes së mollës” Adem Zaplluzha, Shtëpia Botuese “Trend”, Prishtinë, 2016.) / Nga: Shahbaze Vishaj – Grajçevci

  VARGJE KUPTIMPLOTA DHE MBRESËLËNËSE “Përballë hijes së mollës” Adem Zaplluzha, Shtëpia Botuese “Trend”, Prishtinë, 2016. Dekada e dekada emri i Adem Zaplluzhës është i pranishëm në periodikun letrar. Vargje të shumta që u ofron lexuesve me tema e motive … Continue reading

DÜĞMESİ EKSİK… / Leyla Işık

Leyla Işık   DÜĞMESİ EKSİK… Bazen ocakların bacası tütmez, önce yürekler soğur, yatak, baş koyulan yastık, oda, hatta ev… Üşüyen hep çocuklar olur arada. İliklerine dek. Susarlar, içine ağlarlar. Boğaza dar gelen yakanın kopuk düğmeleri gibi düşerler. Gömlekte eksilir düğme, … Continue reading

Borçe Panov (Maqedonia e Veriut)

Borçe Panov (Maqedonia e Veriut)   Borçe Panov ka lindur në Radovish, Republika e Maqedonisë. Diplomoi në Fakultetin filologjik në Shkup. Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëvë të Maqedonosë nga viti 1998, si dhe kryetar i manifestimit ndërkombëtar “Karamanovi sredbi”. … Continue reading

Poems by Ade Caparas

Poems by Ade Caparas   #2 WHY it’s drizzling, my consciousness shifts… from my current gardening craze back to “My Why Thoughts”. life goes like weather; cold hot rain shine day night just as i encounter polyphony of splendours and … Continue reading