Padmaja Iyengar-Paddy (India)

  Padmaja Iyengar-Paddy (India)   Padmaja Iyengar-Paddy, a senior ex-banker and a former urban governance consultant, is currently an Advisory Panel Member, ISISAR, Kolkata, India and the Editorial Counselor-India, International Writers’ Journal, USA. Her maiden poetry collection ‘P-En-Chants’ has been … Continue reading

Maram Al – MASRI ( Siri – Francë) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020 / Solli në shqip Dashamir Malo

  Maram Al – MASRI ( Siri – Francë)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Maram Al-Masri është një shkrimtare Siriane, e cila jeton në Paris. Ajo konsiderohet një nga zërat më të … Continue reading

Dhimitris KANELLOPOULLOS (Greqi) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020/ Përktheu në shqip Vangjel Zafirati

  Dhimitris KANELLOPOULLOS (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Poet, prozator dhe botues. Lindi në vitin 1954. Studjoi për Histori –Arkeologji në Universitetin e Athinës dhe për Histori- Filozofi në Rumani. Është … Continue reading

Donika DABISHEVCI (Kosovë) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020

  Donika DABISHEVCI (Kosovë)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Donika Dabishevci (1980) u lind në Prishtinë. Ka studiuar letërsinë shqipe në Universitetin e Prishtinës, ku ka përfunduar masterin, duke vazhduar në Universitetin … Continue reading

Daniela Andonovska- TRAJKOVSKA (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020 / Solli në shqip Adem Abdullahu

  Daniela Andonovska- TRAJKOVSKA (Maqedoni e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Daniela Andonovska-Trajkovska (3 shkurt 1979, Manastir. Eshtë doktore shkencash në pedagogji në drejtimin e metodikës, punon profesoreshë universitare në Fakultetin … Continue reading

Storm in a Snow Cup / Poem by Lily Swarn

 
Poem by Lily Swarn
 
 
Storm in a Snow Cup
 
Snow actually ignites flames
Never douses it like water does
 
It asks for a log fire outside a wigwam
And the blood of baying wolves
 
Snow seeks the smell of rotting flesh
To pile on yawning graves
 
Don’t be taken in by picture postcard snowmen
And bell jingling Santa sleighs
 
It’s Kargil heights and frozen lakes
Battling countries with warring ice
 
Why am I awestruck then ?
When mounds bedazzle my sunlit eyes ?
 
Copyright Lily Swarn 15.12.2020

John Guzlowski (USA)

  John Guzlowski (USA)   John Guzlowski’s writing appears in Garrison Keillor’s Writer’s Almanac, North American Review, Rattle, Ontario Review, Salon.Com, and many other journals. His poems and personal essays about his Polish parents’ experiences as slave laborers in Nazi … Continue reading

POEZI E MODELEVE EVROPIANE TË KOHËSISË SË SOTME – Fjala e përkthyesit  Servet BYTYÇI / Parathënie e vëllimit poetik “Hoje dashurie”  (Honeycomb love) të autores Migena Arllati

  Parathënie e vëllimit poetik “Hoje dashurie”  (Honeycomb love) të autores Migena Arllati     POEZI E MODELEVE EVROPIANE TË KOHËSISË SË SOTME   Fjala e përkthyesit  Servet BYTYÇI   Migena Arllati është një poete e njohur shqiptare, e cila … Continue reading

Mara VENUTO (Itali) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020 / Solli në shqip Dashamir Malo

  Mara VENUTO (Itali)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Mara Venuto është poete, romanciere dhe dramaturge italiane. Jeton dhe punon në Jug të Italisë. Ajo ka punuar me disa gazeta, duke shkruar … Continue reading

Adem ABDULLAHU (Maqedoni e Veriut) / Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020

  Adem ABDULLAHU (Maqedoni e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   U lind më 10.09.1964, në Shipkovicë të Tetovës. Punon mësues në vendlindje. Ka mbaruar Akademinë Pedagogjike në Shkup, Fakultetin Pedagogjik në … Continue reading

Lidia Chiarelli (Italy)

  Lidia Chiarelli (Italy)   Lidia Chiarelli is one of the Charter Members of Immagine & Poesia, the art literary Movement founded in Torino (Italy) in 2007 with Aeronwy Thomas, Dylan Thomas’ daughter. Installation artist and collagist. Coordinator of #DylanDay … Continue reading

Katarina Saric (Montenegro)

  Katarina Saric (Montenegro)   Katarina Saric (10.03.1976.) prof. of slavic literature and philosophy, master student of political science, is montenegrian civil rights activist and writer of socially engaged literature, designed for performance and theatre. She has published 12 books, … Continue reading