Poesie di Anna Cappella

Poesie di Anna Cappella   AMORE RUFFIANO Avido, cerchi, nel guscio aperto di un bacio solenne, la stessa perlacea intesa, mentre le tue labbra, sento infuocarsi sulla conchiglia socchiusa della mia bocca ansiosa. Lesto, disseti il tuo peccato di maschio … Continue reading

Poezi nga Baki Ymeri

Poezi nga Baki Ymeri     FLATRIMI I FJALËVE   Duke notuar Drejt brigjeve Të pavdekësisë Fluturonte fjala Në qiellin e mendimit tim Fëshfërima e fjalëve Dëgjohej gjatë grebulitjes së tyre Në lëndinat e Livadhit të Madh   Mos qenka … Continue reading

Poems by Sunita Paul

Poems by Sunita Paul     Self respect   I’ll break yours in all aspect Don’t challenge my Determined mind I’ll leave you far behind Don’t challenge my failures I’ll throw you a success which you can’t endure Don’t challenge … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Lule në të çarat e shkëmbit” të autorit Tarkan Bashllari dhe me parathënie nga Edmond Tupja

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Lule në të çarat e shkëmbit” të autorit Tarkan Bashllari dhe me parathënie nga Edmond Tupja Autor: Tarkan Bashllari Parathënia: Edmond Tupja Redaktore & Korrektore: Adivije Hoxha Punoi në kompjuter: Nevina Dervishi Tirazhi: 200 kopje … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik” Mbrëmë isha me ty” të autorit Kujtim Hajdari

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik” Mbrëmë isha me ty” të autorit Kujtim Hajdari Autori:Kujtim Hajdari Titulli: Mbrëmë isha me ty Poezi Botimi i parë, 2018 ISBN 978-9928-269-12-6 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë … Continue reading

Poezi nga Arjola Zadrima

Poezi nga Arjola Zadrima   Statujë Çdo gja vdes natën. Kujtimi yt, buzëqeshja, zhurma, tingujt heshtja. Diçka brenda meje ka gërmue stomakun, m’asht krijue nji boshllek, nji dhimbë pa shkak. Nji mungese e thellë rr’mon në fund të unit, e … Continue reading

PËR TY BIRI IM / Poezi nga Anila Mihali

Poezi nga Anila Mihali
 
 
PËR TY BIRI IM
 
Shi i rrëmbyeshëm bie .
Vetëtima verbuese të vetmisë rrëzohen.
Mbi detin që egërsisht përplas dallgët,
Ty sot fati të thotë:
“Kalo, është radha jote!
 
Kolovitesh mbi tragetin e kohës
me shpresën përdore.
Valixhet e udhëtimit të rënda prej mallit
kyçur me ankthin e përqafimit.
Në mes të detit je,
Bir është radha jote.
 
Ndoshta ndodh, stuhia të ti këput udhët …
Në syrin e detit je ,
kredhur brenda tij.
Guxo biri im, lufto t’ ia dalësh
varkën e ke ti.
 
Ta shtynë dhe bregun, ku dot më s’ e sheh.
Durimin mos e sos kurrësesi!
Fort mbaju ,
edhe në të fundit shpresë!
Mbi të fundit copë që varkës mund ti mbetet
Mos u jep,
qëndro biri im !