Kalendari poetik: Mayra Oyela 1982 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Mayra OYUELA

Kalendari poetik: Mayra Oyela 1982

Poete bashkëkohëse, u lind më 29 qershor 1982 në Tegucigalpa (Honduras); librin e parë e ka botuar në vitin 2006

AH! ME DEKË DASHNIJE…

Fort duhet m’e thanë
madjé dhe vedit:
fjala dashuni lypet m’u zhbi
prej fjalorve,
qi të çliruemit prej fajit dorën ta ngrejnë
e t’ma ngulin thikën.
As të mirë, as të mbrapshtë nuk ka,
as të majtë, as të djathtë,
se në çastin me vra për dashuni
krejtve dy duert na punojn’;
prandej, në dreq politika,
në dreq dashnia,
në dreq poezia,
në dreq zemra megjith’ angina pectoris.
Çdo dhimbje ushqim asht,
çdo ndjesë asht dhimbje.
Gjanat në emnin e vet lypet m’i quejtë
bukën, buk’
dhe dashninë…
ah! me dekë dashnijet,
veç mos me mujtë me vra për te.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s