Për vëllimin antologjik “ESPALIER ME ERËN” të poetes dhe përkthyeses Marjeta Shatro – Rrapaj / Nga: Bekim Alizoti

Për vëllimin antologjik “ESPALIER ME ERËN” të poetes dhe përkthyeses Marjeta Shatro- Rrapaj Antologjia poetike e poetëve nga të gjitha kontinentet e përkthyer me mjeshtëri nga poetja Marjeta Shatro -Rrapaj është një ditar artistik, një pasqyrë magjike ku lexuesi shikon, … Continue reading

E fshehta e dorёshkrimit / Nga: Fatmir Minguli

E fshehta e dorёshkrimit  Dorёshkrimet nuk digjen                                                                         Mihail Bulgakov   Nga: Fatmir Minguli Nё kёto ditё karantine  duket se vlera e atij rafti modest me libra tё vendosura krejt pa rregull, nё koridorin e ngushtё tё shtёpisё,  sikur merr … Continue reading

Nga dhomat e zemrës dhe mendjes ( Dalle stanze del cuore e della mente) – Poezi nga Felice Serino / Shkëputur nga vëllimi poetik “Nga dhomat e zemrës dhe mendjes” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Felice Serino   Shkëputur nga vëllimi poetik “Nga dhomat e zemrës dhe mendjes” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Dhoma e zemrës … Continue reading

Fluturimet e Ibis-it (I VOLI DELL’IBIS) – Poezi nga Rosa Maria Sciuto / Shkëputur nga vëllimi poetik “”Fluturimet e Ibis-It dhe poezi të tjera” ( Mision Ndërkombëtar Restore Hope – Somali- 1993-1994)” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Rosa Maria Sciuto   Shkëputur nga vëllimi poetik “”Fluturimet e Ibis-It dhe poezi të tjera” ( Mision Ndërkombëtar Restore Hope – Somali- 1993-1994)” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice … Continue reading

Shkretëtirat e fëmijërisë (I DESERTI DELL’INFANZIA) – Poezi nga Anna Scarpetta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Dëshirat e fëmijërisë” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Anna Scarpetta   Shkëputur nga vëllimi poetik “Dëshirat e fëmijërisë” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Shkretëtirat e fëmijërisë   Kurrë nuk … Continue reading

“E mirë!” (“Brava!”) – Poezi nga Alessandra Mugno / Shkëputur nga vëllimi poetik “Në fluturim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Alessandra Mugno   Shkëputur nga vëllimi poetik “Në fluturim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     “E mirë!”   “Unë? Unë nuk jam … Continue reading

Flatrat e mia (LE MIE ALI) – Poezi nga Salvatrice Motta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Flatrat e mia” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Salvatrice Motta   Shkëputur nga vëllimi poetik “Flatrat e mia” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Flatrat e mia   Ku mund … Continue reading

Frymëzim poetik (L’ISPIRAZIONE POETICA) – Poezi nga Immacolata Motta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Bota në të cilën endem” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Immacolata Motta Shkëputur nga vëllimi poetik “Bota në të cilën endem” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020   Frymëzim poetik Frymëzimi vjen papritur: një … Continue reading

Poezi nga Kristaq Turtulli

Poezi nga Kristaq Turtulli   Poezi për BABANË Rrodhën dyzetepesë vite, Baba, që nuk je më. Shumë vendlindjen e doje, Gjithçka dhe, për vete asgjë s’kërkoje. Hijerëndë, me bukuri fisnike Kur ecje. Qyteti me respekt kokën përkulte. Mbasi falje mirësi, … Continue reading

Marjeta SHATRO – RRAPAJ (Arnavutluk)

Marjeta SHATRO – RRAPAJ (Arnavutluk)   Marjeta Shatro Rrapaj Arnavutluk’tan bir yazar ve çevirmendir. Şiir hayatının ayrılmaz bir parçası olmuş ve bu tutku farklı farklı yayın organları ve edebiyat dergilerinde birçok eserini yayınlamasına yol açmıştır. “Gözlerimin Denizinde (In the sea … Continue reading