“E mirë!” (“Brava!”) – Poezi nga Alessandra Mugno / Shkëputur nga vëllimi poetik “Në fluturim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Alessandra Mugno
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Në fluturim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020
 
 
“E mirë!”
 
“Unë? Unë nuk jam e mirë!
Unë jam e bllokuar brenda vetes,
nuk arrij të kuptoj dhe as të shpjegohem.
Dëshiroj të mund të ndryshoj botën, por
unë nuk e kuptoj atë, sepse
unë nuk e kuptoj të keqen dhe
bota tani është plot ligësi.
Unë kam ngecur brenda vetes,
por ndonjëherë nuk mund të jem vetvetja,
humbas, lejoj të më mashtrojnë dhe mashtroj veten.
Unë humbas veten në vetvete dhe të humbas edhe ty brenda teje.
Do të doja të të shpëtoj nga e keqja,
por nuk shtirem , bërtas dhe kam ankth.
Dërgoj emocione në fluturim nga unë tek ty,
për të shpëtuar nga e keqja
dhe humbas në fluturim,
Lëkundem, por nuk bie
të gjej në fluturim ”.
“E mirë!”
 
Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti
 
 
 
“Brava!”
 
«Io? Io non sono brava!
Io sono incastrata in me stessa,
non riesco a comprendere e a farmi comprendere.
Vorrei poter cambiare il mondo, ma
io il mondo non lo comprendo, perché
non comprendo il Male e il mondo è
ormai nel Male.
Io sono incastrata in me stessa,
ma a volte non riesco a essere me stessa,
mi perdo, mi lascio raggirare e mi raggiro da sola.
Perdo me in me stessa e perdo te in te
stesso. Ti vorrei salvare dal Male,
ma non fingo, urlo e mi affanno.
Involo emozioni da me e da te
per fuggire dal Male
e in volo mi perdo,
barcollo, ma non cado e
in volo ti trovo.»
«Brava!»
 
 
 
Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s