Flatrat e mia (LE MIE ALI) – Poezi nga Salvatrice Motta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Flatrat e mia” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Salvatrice Motta
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Flatrat e mia” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020
 
 
Flatrat e mia
 
Ku mund ta mbështes kokën
nëse jo në mendimet e mia?
Jastëk i butë
ëndrrash të qëndisura
lulebore të lehta
zbardhin netët e errëta
dhe shpirti mbytet
në një det yjesh.
Mbyll sytë
në botën e vërtetë
për një moment
duke zhytur qenien time
në bukurinë që do të doja
frymoj aroma të shkuara
dëgjoj zëra të humbur
dhe të qeshura nga zemrat e reja,
dashamirësit e asaj blu- je
tashmë venitur
dhe rendja nëpër fusha
një jeshile smerald
që nuk më braktis kurrë
mes fluturave dhe manushaqeve …
Pyes veten:
Ku shkuan të miat flatra,
nëse jo në mendime?
 
Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti
 
 
 
LE MIE ALI
 
Dove posso poggiare la testa
se non nei miei pensieri?
Morbido cuscino
di sogni ricamato
leggeri fiocchi di neve
imbiancano notti buie
e l’anima si acquieta
su un mare di stelle.
Chiudo gli occhi
al mondo reale
per un attimo
immergo il mio essere
nel bello che vorrei
respiro profumi passati
risento voci perdute
e risate di giovani cuori
amanti di quell’azzurro
ormai sbiadito
e quella corsa in un campo
di un verde smeraldo
che non mi abbandona mai
tra primule e farfalle…
mi chiedo
dove sono finite le mie ali
se non nel pensiero.
 
 
 
Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s