“DIELL PA HIJE” – ANTOLOGJIA E PARË POETIKE BALLKANIKE NË GJUHËN SHQIPE (Shqipëroi Ramadan Musliu) / Nga Rexhep Shahu

  “DIELL PA HIJE” – ANTOLOGJIA E PARË POETIKE BALLKANIKE NË GJUHËN SHQIPE   “Diell pa hije” – Antologji e poezisë ballkanike të shekullit XXI, me 52 autorë të njohur nga 12 shtete të Ballkanit, shqipëruar me dashuri e përkushtim … Continue reading

Poems by Yesim Agaoglu / Translated into Bengali by Professor Dr. Masudul Hoq

  ————————–তুরস্কের কবিতা ——————–     মূল: ইয়াসিম আগাগলু রূপান্তর : মাসুদুল হক   ১. ঘুমন্ত কবি (sleeping poet)   কবি ঘুমাচ্ছেন ঘাসের উপর টানটান হয়ে তার টুপি তেরচা হয়ে রয়েছে কপালে কবি ঘুমিয়ে আছেন, তার হাত রয়েছে গলায়   … Continue reading

SHTËPIA BOTUESE ADA NË NDARJEN E ÇMIMEVE KOMBËTARE TË LETËRSISË 2019, VJEN ME TRE LIBRA TË NOMINUAR DHE FITUES I ÇMIMIT TË PARË NË KËTË KATEGORI / Botuesi: Roland Lushi

  SHTËPIA BOTUESE ADA NË NDARJEN E ÇMIMEVE KOMBËTARE TË LETËRSISË 2019, VJEN ME TRE LIBRA TË NOMINUAR DHE FITUES I ÇMIMIT TË PARË NË KËTË KATEGORI Ndahen Çmimet Kombëtare të Letërsisë 2019. Në një ceremoni, duke respektuar rregullat ndaj … Continue reading

Lalka PAVLOVA (Bullgari) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020 / Solli në shqip Dashamir Malo

  Lalka PAVLOVA (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Lindi në Pavel Banya, Stara Zagora Bullgari. Kreu studimet e larta në Universitetin e Veliko Tarnovo “St. Shën Kirili dhe Metodi ”. Ka … Continue reading