Kalendari poetik: Carol Ann Duffy 1955 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Carol Ann Duffy
 
Kalendari poetik: Carol Ann Duffy 1955
 
Sot më 23 dhjetor mbush 65 vjeç Carol Ann Duffy, poete, dramaturge skoceze dhe pedagoge e letërsisë bashkëkohore në Manchester Metropolitan University. Ja një poezi prej saj:
 
 
ANIJA
 
Kur u largua
u bë e vockël fare
mu si lodër kalamajsh
në liqenin e parkut
ku shëtisnim bashkë.
 
Por më gjunjë rashë
kur e pashë të vinte
e bardha velë valvitej
me një tis të qelibartë
nga dielli i vonë
që ngjyente në bronx
valën q’e ngrinte lart,
kthehet anija ime
që sjell gëzimin tim.
 
 

 

© shqipèroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s