Sekreti i dashurisë – Poezi nga William Blake / Përktheu në shqip Kujtim Morina

 
Poezi nga William Blake
 
 
 
Sekreti i dashurisë
 
Kurrë mos tento të tregosh dashurinë
Dashurinë që kurrë s’mund të tregohet
Sepse edhe era e butë lëviz
Qetësisht, e padukshme, prore.
 
I tregova gjithçka për dashurinë,
Ia hapa asaj të gjithë zemrën
E trembur, e ftohtë, me të kobshmen frikë
Ah ajo iku dhe më la vetëm.
 
Shpejt pasi u nda prej meje
Një udhëtar ia behu aty
Dhe pa u dukur pa u ndjerë
E mori atë sa hap e mbyll sytë.
 
 

Përktheu në shqip Kujtim Morina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s