Poezi nga Flogerta Krypi

Poezi nga Flogerta Krypi

 

***

Diku në eshtrat e shpinës së frymës time,
ku mbijetesa ka hapur një gropë katër me katër
mbrëmë varrosa pak përshtymë kujtimesh,
që kur të prehem ta di ku do të gjendem.

Pastaj i shtypa fort damarët jeshil,
ku thuhej se rridhte dhe vetë liria e të qënurit unë.
Kisha nevojë të ndjeja pulsin e shuar në atë gjëndër,
veç gjarpërinjtë e dinë çfarë do të thotë
të mbetesh krenare tek zvarritesh.

Kur proçesi i brymosjes së kockave mbaroi
dhe skeleti u preh mbi shtrat i qetë
në gropën katër me katër të ujosur
vdiq i lirë dhe shpirti numër gjashtëmbëdhjetë…

 

***

Emigrantët nuk kanë atdhe
Të huaj ku u lindën
Të huaj ku jetojnë
Të pakuptuar ku u rritën
Të pavlerësuar ku frymojnë.

Emigrantët nuk kanë atdhe
Kockat nuk kanë ku iu prehen
Epitafet e tyre askush si fshin
Nën rrjeta merimangash, këmbënyjëtuar
Mbledhin gjakun që askush nuk ia shet.

Emigrantët nuk kanë gjuhë
Dhe pse rrjedhshëm flasin disa
Ata askush nuk i kupton
Shpatullat askush nuk ia prek
Të gjithë lindur nga një tokë
E prapë jetimë si të jenë dreq.

Emigrantët nuk kanë shtëpi
Dhe nëse blejnë një qytet
Se kudo iu kumbon përjashtimi
Me pashaportë, por pa shtet
Veç me taksa mbijetimi.

Emigrantët nuk kanë kujtime
Koka jonë mban veç rrënoja
Një mijë histori udhëtimesh
E prapë skllevër të burgut të tyre.

Sikur unë, sikur ne..

Shtëpisa Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “PERËNDIM NË TRISHTIM” të autores Grisela VELI

Shtëpisa Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “PERËNDIM NË TRISHTIM” të autores Grisela VELI TITULLI: PERËNDIM NË TRISHTIM POEZI AUTOR: GRISELA VELI REDAKTOR: ALUSH AVDULI Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-269-72-6 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 14x20cm Të gjitha … Continue reading

 FUNDI I LUMTUR PËRSKAJ RRUGËS SË VARREZËS (Refleksione për romanin”Përsëri mars”) / Nga: Prof. Dr. Resmi Osmani   

FUNDI I LUMTUR PËRSKAJ RRUGËS SË VARREZËS Refleksione për romanin”Përsëri mars” Shkrimtarja dhe poetja Albina Idrizi,pati mirësinë që romanin “Përsëri Mars”të ma postonte në dorëshkrim, për ta shqyrtuar. E shqyrtova me kujdesin që kërkon besimi i një kolegeje dhe përveç … Continue reading

Krishna Prasai (Nepal)

Krishna Prasai (Nepal) President, Jara Foundation Poet, Travel Writer, Storywriter Email: krishnaprasai2013@gmail.com A postgraduate in Nepali Literature and Sociology   Krishna Prasai made his debut in writing in 1975 with the publication of his poems in Jhapa-based periodical Suryodaya. Originally … Continue reading