Poezi nga Fatbardha Sulaj

Poezi nga Fatbardha Sulaj
 
 
Dipol dimri
 
….çast ku ngrihen ngjyrat e tokës
e zhvishen pemët
për të lindur sytha të rinj..
Qiellit arratisen sytë e lotuar
me zogjtë vjeshtak…
Dipol çasti
në fashion-in endacak
vjeshtë – dimër 2019…
 
 
 
***
 
Hënës mbytem tani,
në ujëra të argjendta
prej diellit tim,
tek lëkunden tingujt
brenda kupës së Gralit,
dhe pi ndër mesha të heshtura
verë nga gjaku i Krishtit,
dishepullit Tim…
 
 
 
***
 
Po iki,
pa u kthyer sërish,
me një letër të gjatë pa përgjigje.
Po iki,
pa hapur asnjë dritare
thjesht do kaloj në porta pa dyer
që të mos trokas askund…
 
 
 
***
 
Atje,
s’ ka mbetur asgjë,
thjesht një deja vu e largët…
Ç’ do gjë ish varrosur,
dhe nuk di në vendosi
mbishkrim….
 

One thought on “Poezi nga Fatbardha Sulaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s