KRIJIMI I RROZULLIMIT – PJETËR BOGDANI / Shkëputur nga Revista Letrare “Illz”

PJETËR BOGDANI

 

KRIJIMI I RROZULLIMIT

Parë se qiellja, dhe, deti e zjarmi
Ishte, kje zjarmi, dheu, qiellja e deti;
Ma shempton qiellja dhenë e detinë zjarmi,
Se ku ish qiellja, dheu, zjarmi e deti.
Aty ishe dheu, qiellja, deti e zjarmi:
Dheu qiellnë mbëlon e zjarminë deti,
Qiellja, deti ende zjarmi ishte ndë dhet,
Dheu, zjarmi ende qiellja ishte ndë det.
Mbë qiellit nuk’ ishte as yll as diellī
Qi me dritë të vet zbardhën dritë të rë,
As hana delte me dy të rgjanta brij,
As prej qiellshit vinte ndonji rreze për dhë.
As dheu si shqype nalt qëndron e rrij,
As niegullë me shī, as breshën, as rrëfē,
As deti me valë epte të madhe gjamë,
As lymënatë me breg ishin zanë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s