Poezi nga Baki Ymeri

Poezi nga Baki Ymeri     MALLKIM PËRMALLIMI   Gjithfarë ëndrrash Të shkruara e të pashkruara Kalojnë nëpër kantjerin tim të fjalëve: Një turmë yjesh, njëmijë mendime, Një përmallim i vetëtishëm i ndjenjave Dhe stoli të tjera të imta: Letra, … Continue reading

Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

 

17 Fror- KOSOVË!

…do doja paqja te zbret
endet me frymorët
mishëruar me ikonën Dardan
të jetësojmë të lumtur
me engjëllushen mrekulli.

Ëndrroj
Shenjtërin e Përjetësisë
të përqafojmë të bashkuar
në Ndërtesën e KB të Kurorëzuar

Dua te shohë të buzëqeshur njerëzit
posi mëndafshi i punuar me shije shumë
ushqyer me shekuj të dashurojmë
fal të kjofshim Zonjë e Vjetër Kosovë,

Ne dimë, ç’bëjmë këty
në dheun tonë hyjnor
mbase në vargje kërkojmë
pavarësinë e plotë të shijojmë.

E poetëve pasuria është
thesar që dritën shoqëron
këtu, frymon jetë-dashuria
shkruar me pasion të flaktë
xhevahirin ngjyrosur kemi
me frymëzim brezash
burim ky i kënaqësisë, ekstazës pendë.

U afrova mauzoleumit shqiptar
poezitë të lexoj, shpirtin të qetësoj
në eter dëgjuar janë emrat
qetësi, paqe, mbjellin shkronjat e artë.

Ka kohë hapur kam portën e ndjenjave
të kthehem në atdheun tim
fshehur është e tërë dashuria aty
në gjirin tëndë, martirizuara Kosovë…

 

PIKTORE

Gjersa magjia e ngjyrave më deh
paleta lundëron në ajër
gishtat e holla virtuoze
dashurojnë pikturën e gjallë.
Ajo
jashtë masës kohë
në gjelbërimin e peisazhit të hapësirës
shtratin e detit të patrazuar
lart në retë gjigante
ulur është në gjysmëhënën e buzëqeshur.

Piktorja
dashuri me furçën bën
me pikturën bashk;jeton
ngjarjet e ngjyrave freskuese
gjetur kanë epshin tek punimet artistike.

Pëlhura
nën diellin e madhështisë
futur ka tërë qenien
ajo, vet e ateles maestro.

Ja, tek
puhiza valëvit perdet
studio mishëruar me natyrën
krahëlehtë
zogjtë shkëputen nga bota organike
gjejnë vend në ngjyra
cicërrimat shoqërojnë ajrin
thua se
aroma e mimozave ringjallë natyrën.

Artistja
jetën piktoreske matanë imagjinatës shtrin
lojërat me ngjyra pasion
i shtati qiell përshëndet madhështinë
bukuria rrjedhë në canvasin e bardhë
nuancat galerinë ringjallin
shohë
buzëqeshjen e ngrohtë që begaton ambientin…

 

ERDHI shumë SHPEJT!

Bukur kjo ditë që deh qenien
dritëzat e moshës mbërthyer më kanë
humbur është koha! Të kaluarën kujtoj
c’ndodhi me vitet, ku vajtën!

Mbuluar me rrudha, si mëndafshi i leckosur
ndalem ..eh… jam unë ky
apo vallë mbase hija ime, nuk di!

Enden mendimet larg, shumë larg
buzëqeshja e lodhur
lehtazi, frymon per rininë …

Kthim nuk ka …urdhëruar jam nga jeta
dëgjohen hapat, të pasardhësve janë
vitet brenda hapësirës
shpejt, tejet shpejtë përsëriten
unë, as kohën më nuk numëroj…

Në këtë shteg të autoudhës
ditët e fundit udhëtoj
vetmuar nuk jam
janë shkronjat e përjetësisë
shkruar për dashurinë, atdheun
ah…kënaqësia e kësaj bote,
por, tani
më thua të shtegtoj në mirësi
tentoj të arrij
matanë në natyrën e bukur të Krijuesit…

 

Poezi nga Ndue Marku

Poezi nga Ndue Marku   KUPTOMENI NDJENJAT, NJERI Kush e ka kurajon vargjet të mi kritikoj, Të pakuptimtat vargje,si javet pesimiste..! Kush ka kurajon, mbrem-neteve dashnoret e poezive të mia ti ledhatojë, Mundimin, kush merr ditë-neteve më shi… Të pi … Continue reading

Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora   NË FLUTURIM… Jetës… filizin në shpirt shtruar Kur në të gjarprinj strehon… Veç qënien që e ke helmuar… Helmin… as vdekja sta shëron! Ndaj… nëpër kohë… krijo nektarë Fal buzëqeshje dhe dashuri Si dielli yjve … Continue reading