Poesie di Rada Koleva

Poesie di Rada Koleva     L’OMBRA DEL PASSATO   Avvolta nel manto nero di qusta notte illuminata dal brulichìo scintillante d’oro delle candele m’immergo nel suo calmo respiro nella quale profondità ogni mio sospiro si perde come le orme … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   DËSHIRË ABSURDE Në bisedë me një mikun tim të hershëm, dëgjova një nga dëshirat më të habitshme, të shprehura ndonjëherë nga njeriu i ndershëm, në çastet e mbilodhjes nervore të përditshme: -Ka raste kur dua … Continue reading

Poezi nga Dhimitër Nica

Poezi nga Dhimitër Nica   PËRULJE… Në jetë jam mësuar t’ i përulem vetëm qiellit e malit, por asnjëherë të ligut, asnjëherë djallit! ©Dhimnica   Ringjallje… Ai u ringjall… Ne sot dëgjojmë këngë e valle… Sa përzhitje u bën, për … Continue reading

Poesie di Pasquina Filomena

Poesie di Pasquina Filomena   RICHIAMO INVISIBILE Non parlerò più d’amore. E’ solo vento disteso al sole, desiderio di raccontarsi, strappare catene che opprimono, guardarsi dentro senza paura. Non scriverò più d’amore. La mia anima rimarrà sorda al suo richiamo … Continue reading

Poezi nga Nikollë Loka

Poezi nga Nikollë Loka   E mërkura Fryni një erë, dhe koha rrokulliset. Mblidhet një orbitë që shterret në eter. Nën valët e dritës e mërkura niset, drejt Kashtës së Kumtrit, nëpër qiell. Nën aurorën e diellit kalërimi nis, ndër … Continue reading

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

ERRËSIRËS

E ndjeshme
nata?!…
Zbërthyer mes krahëve
të yjësisë
trëmbej shkëlqimit.
Ky rrezatim
i lodhur, natës!…
Ç’do konkurrim
si një mister paqartësish
kjo errësirë!…
Nuk më sundon.

Dhjk©23-04-2016

 

KONTAKT

Kontakti i djeshëm?
Engjëllor
mbi konfrontime dhe
antiteza
gjendjesh përplasur
nuk mund të ketë
përzgjedhjet, le të mbesin!…
Konkluzion.

Dhjk©21-04-2014

 

SHPREHJE

Tej bukurisë një shprehje!
Krijim
përsosmërie shtrihet
qenia jote?…
Një gërshetim i ëmbëlsive
ç’ farë njomësi!…
Ç’ farë shijesh!… Zbërthej
trurin dhe
përkëdheljeve mbi madhështi lë
përkushtimit?…
Përulem!… I zbutur
krijimit
të zbërthej, fantazitë?…
I kthej realitetit
objektiv!… Përshtatu.

Dhjk©18-04-2014

 

SHKËLQIM HUMBUR

Yjet, derdhnin
lotët
mundnin, në mohim
të rrezatimit.
Oh, ky diell, zbehur
natës
humbur s’ka shkëlqim.
Gjithë ngjyrat!…
Humbur, natës zbehur
errësirë.
Dhe kjo natë
e përcaktuar, natës?…
Falnim
një deshirë!…. Komit
lëshuar
përmbi mall, të dashurisë.
Një zjarmi
të jetës, vrisnin dhe
e vrisnin!…
Mbi gëzim. … 

Dhjk ©13-04-2012

 

Poezi nga Albina Idrizi

Poezi nga Albina Idrizi   PRANVERA E KA EMRIN GRUA E ndjen gjakun si lëvrin Damarëve të tokës Kur shpupurish ëndrrat Kujtimeve rrënjë. Për flladin që puth gjethet. Për shiun që lan petalet. Për rrezet që ngjyrosin shikimin. Dhe gjithçka … Continue reading

Poesie di Alma Gjini

Poesie di Alma Gjini   Mi strinsi in silenzio Come una luna assonnata e stanca Stretta nella morsa del tempo assente passante di strade che brulicano di superficialità -stretto, troppo stretto il sentiero – E così che ti ho dismesso … Continue reading

Shqipëria – një Status Quo i Stërgjatur / Intervistë me shpend Sollaku Noe që është marrë nga Gilmana Bushati plot 6 vjet më parë, për “Gazeta Shqiptare”…

Shqipëria – një Status Quo i Stërgjatur Intervistë që  është marrë nga Gilmana Bushati plot 6 vjet më parë, për “Gazeta Shqiptare”… Shënime të redaksisë: – Shkrimtari dhe poeti Shpendi Sollaku Noe flet për ngjar­jet e vitit 1991. – “Armët … Continue reading