Kalendari poetik: Vera Lúcia de Oliveira 1958 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Vera Lúcia de Oliveira
 
Kalendari poetik: Vera Lúcia de Oliveira 1958
 
U lind në Brazil në vitin 1958 dhe studioi për Letërsi në Universidade Estadual Paulista dhe në universitetin e Peruxhas për Gjuhësi dhe Letërsi të huaj moderne. në vitin 1997 mori doktoraturën për Letërsi iberike dhe iberoamerikane në Universitetin Oriental të Napolit. Ja një poezi nga poetja braziliane:
 
 
BRENDA NESH
 
Historinë time nuk jua rrëfej,
po deshët, po sajoj diçka,
kam histori brenda vetes
që linden e mbeten
e trazohen, plot kam
dhe sa më shumë i rrëfej,
më të vërteta bëhen,
ka njerëz që qajnë me to
dhe me thonë ku dreqin i gjej…
i kemi brenda vetes përgjigjem,
janë në secilin prej nesh.
 
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s