Poezi gjermane nga RENATE AXT

Poezi gjermane nga Renate Axt

autore gjermane

                         Renate Axt

 Renate Axt është lindur më 9 gusht 1934 në Darmstadt të Gjermanisë. Pas mbarimit të maturës u specializua si redaktore e më pas punoi si gazetare në Südwestfunk (Radiotelevizioni i Baden-Badenit dhe Shtutgartit). Ka bashkëpunuar me gazeta të ndryshme ditore. Nga fillimi i vitete 70-të ka ushtruar vetëm profesionin e shkrimtares. Ajo shkruan poezi dhe prozë për fëmijë e të rritur. Ndër të tjera anëtare e PEN-it gjerman dhe e lidhjes evropiane “Kogge”. Në vitin 1986 ftohet në Festivalin Ndërkombëtar të Poezisë në Strugë dhe Mazaro del Vallo.

Renate Axt, e cila sot jeton në Darmstadt, është shpërblyer me çmime të shumta letrare.

Shqipëroi nga gjermanishtja:

Për të lexuar poezitë  e autores klikoni linkun e mëposhtëm :

http://issuu.com/atunis/docs/poezi_nga_renate_axt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s