Kalendari poetik: Jaime Sáenz: 29 tetor 1921-16 gusht 1986 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Jaime Sáenz
 
Kalendari poetik: Jaime Sáenz: 29 tetor 1921-16 gusht 1986
 
Poet dhe prozator bolivian, nesër është 99 vjetori i lindjes së tij.
 
 
ÇKA ËSHTË TRUPI?
 
Dhe veten pyes:
Trupi, çka është? Nuk di
nëse veten ke pyetur për trupin tënd.
Është e rëndë, vështirë ta mësosh.
Njëherë ju afrova trupit tim dhe mora vesh,
që kurrë s’e pata parë,
anipse me vete e paskam,
e pyeta cili qe;
dhe një zë, në heshtje më tha:
“Trupi yt jam, ku banon, këtu jam e dhëmb,
te ti jetoj e vdes.
Por unë s’jam trupi yt. Unë nata jam.”
 
 

Shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s