Kalendari poetik: Anileda Xeka 18 mars 1979 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Anileda Xeka
 
Kalendari poetik: Anileda Xeka 18 mars 1979
 
Sot është data e lindjes për poeten nga Kavaja që jeton prej vitesh në Itali. Ishte e mitur Anileda kur shkoi me familjen e saj në Itali. Qysh kur fillova të merrem me përkthime para disa vitesh, më ra në sy poezia e saj nëpër linke të ndryshëm. Në një intervistë të vitit 2009 thotë se jeton në Itali prej 14 vitesh dhe është krenare për prejardhjen shqiptare. Dhe ndjehet e huaj. Si të gjithë ne. Të huaj këtu, të huaj atje. Ja një përkthim nga poezia e saj duke i uruar gjithë të mirat vajzës nga Kavaja:
 
 
EMRI YT…
 
Pa fytyrë
deti,
pa ngjyrë!
Deri sa era
mbi buzët e mia
vjen
dhe pëshpërit
emrin tënd.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

One thought on “Kalendari poetik: Anileda Xeka 18 mars 1979 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

  1. Sot me derguan kete link. Ju falenderoj nga zemra per kete urim special! Eshte nje dhurate shume e madhe per mua ky homazh. Falemimderit! Anileda Xeka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s