SHTËPIA (Dedikuar babait tim) / Poezi nga Rita Hoxha(Oxha)

 
Poezi nga Rita Hoxha(Oxha)
 
 
SHTËPIA
Dedikuar babait tim
 
Shtëpia s’ka ndriçim
Shpirtrat ecin ngadalë mos më zgjojnë,
Mos të më lënë pa shkruar
Nëpër shtëpi trishtimi,
Kalon nga një cep në cepin tjetër,
Kthehet sërish dhe arrin, ku u nis
Për të përshkuar spiralen e tmerrshme…
Shtëpia është bosh:
kënga pa tinguj,
Pianua pa tastierat ,
Deti pa brigje
E këmbët pa rrugët e njohura…
Shtëpia
Kërkon dorën e tim eti
Ta hap me kërkëllimë
Dhe të thërras miqtë
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s