Tregimi i një nëne / Cikël poetik nga Sadik Bejko

 
Poezi nga Sadik Bejko 
 
 
Tregimi i një nëne
 
Ç’të të them unë për atë, tha nëna,
e kish rrahur agai atë natë,
një blanë e madhe ii nxinte në ballë,
erdhën ca partizanë që këndonin labçe
dhe ai iku me ta partizan.
 
Mbi blanën e madhe, të zezë
i vunë kapën me yll në ballë,
një yll të kuq me rreze –
këndo edhe ti me ne, ato i thanë.
 
Ç’të të them më për të, tha nëna
ai u kërkoi fishekë, barut e vezme
kërkoi t’i ngjishnin gjerdan
se në ballë e në shpirt kish një blanë të zeze,
të dhëmbshme e të zezë katran.
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s