Euforia / Poezi nga Alma Braja

Poezi nga Alma Braja
 
 
Euforia
 
E gjelbërta e gurit
mbi pëllëmbën e shtrirë drejt diellit,
 
luan me të artën e rrezeve
dhe me kaltërsinë e qiellit
që është vetja ime kur mbyll sytë.
 
Kështu e gjelbërta e gurit
ka marrë brenda pyje e pyje
në të gëlltitur e sipër të atyre rrezeve
përzier me veten time kur mbyll sytë.
 
E gjelbërta e pyjeve
mbi pëllëmbën e shtrirë drejt diellit,
shndërrohet në ëndërr me emrin e gurit
që luan me shikimin tim në symbyllje e sipër.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s