Çdo 8 Mars (Dedikuar Nanës sime në çdo 8 Mars!) / Elegji nga Elinda MARKU

 
Elegji nga Elinda MARKU
 
 
Çdo 8 Mars
(Dedikuar Nanës sime në çdo 8 Mars!)
 
Të gjithë kërkonin lule për Nanën
Unë kërkoja Nanën për lulet!
Sapo u rrita me ditë me t’thanë:
“Gëzuar 8 Marsin,
Ty të fshehën ke vorret!
 
Qysh atëherë gjysmën e shtëpisë,
E kisha atje, te vorret,
Gjysmën tjetër tek andrrat!
 
Fëmijët nuk i ngroh shtëpia,
Jetimët nuk i ngroh as dielli!
 
Të gjitha shoqet e mija,
I fshihnin lulet për nanat e tyre,
T’mos i shihja,
Unë që s’kisha nanë!
 
Teksa cdo 8 Mars ikja tinzash,
E vija tek vorri yt,
T’me shihje!
 
E dija se malli yt për mu,
Ishte ma i madh,
Se shkretimi im për ty!
Cdo 8 Mars,
Ndihem ai fëmija i hutuar,
Të cilit ia fshehën nanën ke vorret!
 
Dhe rri e lëmoj foton tande me sy!
Deri sa sytë, me bahen ujë!!
Atdheu im asht vorri yt,
S’kam qarë pa e pshtu!
 
Elinda MARKU
8 Mars, 2021
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s