Një diell për ty ! (Dedikuar nënës sime…) / Poezi nga Mirela Terziu

 
Poezi nga Mirela Terziu
 
Një diell për ty !
Dedikuar nënës sime…
 
Të kem një diell’ sot do të dëshiroja shumë ,
enkas për ty , të të ngjyros në ar’ ,
ata flokë të ftohtë , të thinjur çka ,
të të shtrije në një livadh’ të qetë të mbushur margaritar ,
vitet e munduara e të lodhura
nga era e stinëve me radhë e me radhë
Sot , dua të të shoh unë të bukur si një nuse ,
ashtu si në endërr’ mbrëmë ,
teksa me pëshëerisje në prehërin tënd
të lotuar për mua ,
fjalë të ëmbla si shpirti yt prej fëmije
 
Do të doja një yll’ ,
të të bënte shoqëri netëve , teksa fle ,
nëse ndihesh e vetme ( e di , jam grua dhe unë ),
shikuar këtë qetësi vezelluese dhe endërrimtare ,
ti flasësh , të të dëgjoje ,
dhe ai të tregon për mua se e njeh shqetësimin tënd ,
duke të bindur se të fshehta nuk kam me ty ,
mikja ime e mirë !
Sa gjatë ecëm bashkë , me këmbë të lidhura ,
dhe sa përsëri e përsëri
Perëndeshë e ime e jetës ,
në këtë botë e në tjetrën ,
gjithmonë bashkë !
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s