Kalendari poetik: Kuki Gallmann 1943 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Kuki Gallmann
 
Kalendari poetik: Kuki Gallmann 1943
 
Kuki Gallmann (lindur me emrin Maria Boccazzi) u lind më 1 qershor 1943 në Treviso (Itali), ambientaliste dhe shkrimtare; nga viti 1972 u vendos në Kenia, ku mori edhe shtetësinë. Një poezi prej saj:
 
 
DUA T’I DORZOHEM
 
Dua t’i dorzohem
gëzimit me të përzgjedhë.
 
Dua që mes nesh, veç për një çast
të ndalet koha,
ndër sytë e tu dua të vështroj
pafundsinë duke ndjekur.
 
Ndjehem
në një qerthull dritash
si dritat e skenës.
Përqark
sy miqësorë nga errësira,
zëra miq nga hijet.
Përqark
ndjesi të bukura që mbrëmja mbulon.
 
 

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s