Simone Magli (Itali)

 
Simone Magli (Itali)
 
Simone Magli lindi në Pistoia, ku aktualisht jeton dhe krijon. Ai ka lindur në 30 Tetor 1984. Krijon shkrime të shkurtra:
poezi hermetike dhe aforizma. Poezitë e tij jane publikuar në blog të poezive dhe revistave letrare të huaja. Ka fituar disa çmime në konkurse të ndryshme letrare, përgjithësisht për poezi, por edhe për aforizma e haiku.
 
Publikime:
 
La solitudine dei certi voli (Vetmia e disa fluturimeve), përmbledhje poezie, mars 2012, (Istituti Pistoia)
 
Publikime në vazhdim:
 
Në dhjetor të 2020 ka firmosur një kontratë editoriale me “puntoacapo” editor që parashikon publikimin e dy librave, një me poezi, L’ultimo ermetico, që del në qershor 2021 dhe një me auforizma “Imparando” që do dali në Shtator 2021.
 
 
Sogno d’Orient (Ëndërr lindore)
 
Natën vështrimi yt,
si lumi Nil
boshatiset nga dashuria.
 
 
 
Occidente cieco (Veriu i verbër)
 
Poshtë vellos tënde
kam gjetur tokën time.
 
 
 
Ambra
 
Duke të puthur në mol
pashë diellin të perëndonte
dhe krahët tanë të fluturonin
drejt lindjes.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s