Një ditë do të marr Çmimin Nobël / Poezi nga Altin Meçja

 
Poezi nga Altin Meçja
 
 
Një ditë do të marr Çmimin Nobël
 
Një ditë kam për të marrë Çmimin Nobel në letërsi,
kjo, jo për shkrimet e mia të bukura,
por, rezultat i përplasjeve të lobeve dhe fateve të përmbysura.
Yjet po shuhen,
mendjet po flenë pranë një oxhaku të fikur,
të gjitha pyetjet mbetën pa përgjigje,
turmat nuk duan përgjigje,
ato përherë kanë qenë në lëvizje kaotike.
Kam kohë që kam filluar të çmendem,
mbase është e kotë ta vendos në dukje,
rrebelizmin tim e njoh,
por çmenduritë e mia i dua.
Neoidiotizmi im më kënaq.
Fundja do jem ndryshe,
ashtu sikurse jam, por kurrë një turmë në egzaltime.

One thought on “Një ditë do të marr Çmimin Nobël / Poezi nga Altin Meçja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s