Kalendari poetik: Amalia Bautista – 1962 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Amalia Bautista
 
Kalendari poetik: Amalia Bautista – 1962
 
Poete e njohur spanjolle, u lind në Madrid në vitin 1962 (për ditën dhe muajin s’ka info), ka studiuar për Informatikë dhe ka botur disa përmbledhje poetike. Shumë poezi të saj janë përkthyer në disa gjuhë; kam edhe unë disa prej saj në shqip. Ja njëra prej tyre:
 
 
DRITA E MESDITËS
 
As emri yt, as imi, s’janë kush e di çfarë,
ca shenja, ca gërma,
kur i shohim të shkruara, një tingull
kur dikush ato gërma i shqipton sëbashku.
 
Prandaj s’e marr vesh ç’më ndodh,
përse dridhem e çmeritem,
përse buzëqesh e humbas durimin,
përse bëj marrëzi a trishtohem
kur has në gërmat e emrit tënd.
 
S’ka nevojë emrin tënd ta thonë,
dritën e ditës e përmendin gjithmonë,
frutat, parajsën
përpara se të na dëbonin s’andejmi.
 
 
 

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s