Kalendari poetik: Jairo Aníbal Niño (1941-2010) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Jairo Anibal Niño
 
Kalendari poetik: Jairo Aníbal Niño (1941-2010)
 
Nesër, më 5 shtator, do të mbushte 80 vjeç Jairo Aníbal Niño, shkrimtar e poet i njohur kolombian. Rrugën e artit e nisi si piktor, pastaj iu përkushtua dramaturgjisë dhe letërsisë për fëmijë. Deri në vitin 1990 ka qënë drejtor i Bibliotekës Kombëtare të Kolombisë. Ja një poezi prej tij:
 
 
SHOH DIÇKA NË QIELL
 
Diçka shoh në qiell:
një yll vështroj tek bie
sikur ndonjë astronauti
t’i ketë rënë një monedhë e ndritshme
nga xhepi i xhinseve të tij kozmike.
Diçka ka në qiell:
një sinjal, një tingull
një si e rënë këmbane,
një muzikë e çmendur,
një melodi elektrike,
një erë që këndon:
është zilja e telefonit
dhe, më në fund zëri yt.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s