për të pashpjeguarat… /  Poezi nga Amarda Ekmekçiu Hoti

 
Poezi nga Amarda Ekmekçiu Hoti
 
 
për të pashpjeguarat…
 
Të gjithë të dashuruarit
janë budallenj- thashë
Por unë
jam krejt i çmendur
që besoj diçka të tillë
dhe kjo mjafton të shpjegosh
të pashpjeguarat
 
Po shkel mbi vetë veten
 
Që ditën kur të pashë
kuptova se
Botēs
ju shtua një tjetër çmenduri
më e madhe
se vetë bota
Një bela e madhe
Kupton?
 
Ç’do të bëhet me ty?
 
I hapa punë vetes me këtë histori.
 
Më duket se bashkë kemi lindur
Në ishullin e largët të vetmis sonë
Ku veç buzëqeshja jote e ëmbël
mbretëron
 
E ja tek nis të shkruaj përsëri…
 
Mungesa fizike më ngjall
sërish dëshirat
Ndizet në flakë nata
rrugën merr tek ti
kalon përbri lumit.
furishëm gjëmon çdo hap.
 
Sa ngjajmë ne të dy!
 
Pas xhamit të dritares
të kundroj së largu.
Nga frika se mos del
Krahëhapur më pushton
ngjyrat e mallit
i shuajmë në blu qielli.
 
Nga larg shquaj siluetën tënde
Tek lëviz shpenguar
Hutuar nëpër dhomë
Duket se diçka kërkon doemos.
Ndoshta ke harruar sot të më urosh?
 
Urimi yt më gëzon pa masë.
Mos kërko shpjegim për të pashpjeguarat. janë njësoj si dëshirat që si ngas
 
Nga Olimpi i largët
prej zotash erdhe ti.
Zot i jetës sime
pranë meje mbretëron
E sa herë më ndizet malli
e di se ku rri
Shkëlqim i dritës tënde
Vegim që bëhem e zhbëhem….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s