Poezi nga Sarë Gjergji

 
Poezi nga Sarë Gjergji
 
 
Mbaj mend
(ose: Himn drite)
 
Fli mbi dafina! – i tha, me një timbër të ndritshëm.
Buzëqeshi dhe dafinë u bë. Flakë e gjallë.
Në sytë e tij
qiejt u hapen
në pemën e lulëzuar.
Ëmbëlsisht, shenjtëroi!
U shenjtërua, ai.
 
 
BRINJA IME
 
Tek kalon shkretëtirën jashtë vetes
Të gjesh një oazë në thellësinë e shpirtit tënd
Është mrekulli.
Një kohë provuam se dashuria është e pashmangshme
Se më të mirat e saj janë më të thjeshtat, më të zakonshmet
Sa të trishtuara janë shtigjet, nëse jo për praninë e saj…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s