NATËN… / Poezi nga Qerim Skënderaj

Poezi nga Qerim Skënderaj
 
 
NATËN…
 
Natën erdhe si vegim,
Si një zanë e buzëqeshur.
I dhe ngjyra gjumit tim,
Zjarrë i lehtë, i sapondezur.
 
Flakën ma ule mbi buzë,
Si dielli, stinës së nxehtë.
Pastaj, kur më ndeze shpuzë,
U zgjova, erdha në jetë.
 
Ti, nuk ishe më aty,
Ndërsa zjarri ishte shuar.
Gjumi s’afrohej në sy,
Gdhiva duke të menduar.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s