Poezi nga Ermal Lala

Poezi nga Ermal Lala
 
 
***
 
Si ëndërr të të shoh në gjumë,
bëhu engjëll të vish në agim.
Si shpirtë që të dua shumë,
të pres në dhomë me përmallim.
 
Aty ku vera, në dy gota derdhet,
të festojmë veç të përqafuar.
Ku njëra zemër, tjetrës i jepet,
se shpirtrat janë të dashuruar.
 
Në dhomë të errët, sytë të vezullojnë,
si kristale në gotë shndrisin atje.
Në shtrat me të mitë ata vallëzojnë,
të përqafuar e presin ditën e re.
 
Ah dashuria, me puthje bëhet!
çaste i bën orët e gjata.
Zemra ndodh të mallëngjehet,
se sa shpejt iku nata.
 
Dhe kur vjen mëngjes i ftohtë,
përqafimet, magjishëm shuhen.
Ndahen pas puthjes së ngrohtë
këto dy zemra që veç duhen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s