Kalendari poetik: Pol Elyar (1895-1952) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 

Kalendari poetik: Pol Elyar (1895-1952)

Sot më 14 dhjetor është data e lindjes së poetit të shquar francez Paul Éluard, emri i vërtetë i të cilit qe Eugène Émile Paul Grindel dhe ishte njëri nga përfaqësuesit më të mëdhej të surrealizmit. Autor i poezisë së famshme për lirinë:

………………………………….
“Je suis né pour te connaitre
Pour te nommer
Liberté”
Ja një nga shqipërimet që kam prej poezive të tij; përzgjodha një që e kam në gegnishte:

FLASIM…

Me folë…pa pasë çka me thanë,
në heshtje
me ja marrë vesht
nevojat shpirtit,
zâ me u dhanë
rrudhave në ftyrë,
qerpikve ndër sy.
dhe skajeve ndër buzë,
me folë
veç duersh tuj u kapë,
me heshtë
veç duersh tuj u mbajtë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s