Kalendari poetik: Giovanni Verga (1840-1922) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Giovanni Verga
 
Kalendari poetik: Giovanni Verga (1840-1922)
 
U lind më 2 shtator 1840 Giovanni Carmelo Verga di Fontanabianca, shkrimtar, dramaturg dhe senator italian, figura qendrore e rrymës letrare të verizmit; ja një poezi e tij në shqip:
 
 
CILA ËSHTË DASHURI E VËRTETË?
 
Ti që për gëzime të rreme më flet,
pa m’i thuaj ata të vërtetët;
 
ata që të kushtojnë më tepër lotë,
apo ata që ke më shumë keqardhje?
dhe përse keqardhje?
 
Cila është dashuri e vërtetë,
ajo që vdes, apo ajo që vret?
 
Për dashuri cila është më e denjë,
më e dlira, apo ajo që josh më tepër?
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s