Poezi nga Drita Lushi

 
Poezi nga Drita Lushi
 
 
***
 
Ndërsa sonte hëna është blu,
m’u kujtove ti,
që dallgëzon drejt meje si deti
dhe vështrimi yt, i thellë si liqeni…
por unë, kurrë s’do ta tregoj ngjyrën e syve të tu.
Ndërsa era kapërthen frymën e saj
Neper Floket e tu te dendur,
Une e di, që çdo fije ka një histori,
Por kurrë nuk do ti tregoj pyjet, ku degdisem me ty
S’do tregoj asgje;
As emrin
As zërin
As fytyrën
Ndërsa ti, kurrë s’do ta dish
Në të dua, apo do të të dua
Sepse, të kam zgjedhur jashtë ëndrrës,
Të jesh ndërgjegja ime, që ëndërron për Dy.
Sonte Hëna është blu…
E mua, mi përshkruan gishtat si dridhje
Këto vargje për ty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s