VIJ ME ËNDRRËN E MALLIT / Poezi nga Enertin Dheskali

 
Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
VIJ ME ËNDRRËN E MALLIT
 
Vij tek ty, me ëndrrën e mallit,
Që më shtrydh mbi qerpikë ndjenja të lagura,
Me dëshira të çmendura e me etjen e një jete,
Ne pritje për ty,
Për vështrimin tënd përmbi shpirt,
Për zërin e ngrohtë dhe përkujdesjen tënde
Të fshehur në çdo hap e në çdo fjalë
Për buzën tënde të nxehtë
Qe flakën i vë kohës dhe djeg largësitë…
 
Vij tek ty me flatrat e hënës që lundron nëpër natë,
Dhe ulem mbi gjoksin tënd
Teksa zemra jote numëron me rrahjet e saj,
Puthjet e mia, dëshirat e marrosura…
 
Ti se kupton,
Se zemra jote, është varri im dhe hiri i ringjalljes
Që si feniks, gjen tek ty, mbi dhimbjet e jetës,,
Dëshirën e ëmbël për të jetuar
Dhe folenë e prehjes për të vdekur…
 
Ti je klithma e zemrës,
Që gjen vetveten, tek vështrimi yt,
Pasi shekujt e dhimbjes ka kapluar…
 
(29 Shtator 2021)
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s