Lumo Kolleshi

lumo

                            Lumo Kolleshi

Lumo Kolleshi, ka lindur në  Mërtinj të Përmetit,me 06.01.1961. Mësimet e para i ka krye në vendlindje. Shkollen e mesme e përfundoi në gjimnazin “Sami Frashëri” në Përmet. Diplomohet për mesues i gjuhës dhe letërsisë në Institutin e Lartë Pedagogjik “Aleksandër Xhuvani” (sot universiteti) Elbasan. Ka dhënur mësim  në disa shkolla të  Përmetit, në rrethin e Pukës. Aktualisht është mësues i letërsisë në gjimnazin  “Sami Frashëri” Permet. Ka drejtuar Degën e Lidhjes së Shkrimtarëve Përmet nga viti 2000 e ne vijim.  Ka qënë Sekretar i Përgjithshëm i LIdhjes Internacional “Pegasi” Albania  2003- 2007 dhe Sekretar i  “Pegasi” ALbania deri në momentin e shkrirjes së kësaj lidhje letrare.  Ka botuar rregullisht në organet   shtypit të  kohes: “Drita”, “Nentori”, “Zeri i Rinise”, “Hosteni”, “Zeri i Popullit”.

Botime:

lumo kopertina
l 1

Mars (poezi),74 faqe,Stevla Tirane 1998.Red.Nexhip Merkuri,parathenie:Dritero Agolli
Bufi në siklet (fabula), 40 faqe,Stevla,Tiranë 1999.Red:Ylli Hoxhaj,kopertina:Junilda Hoxha.
Lotët e Nastradinit (fabula) 60 faqe,Fjalët e qiririt,Tiranë 2000.Red.Ylli Hoxhaj,kopertina: Josif Bushi.
Kthim nga vdekja (tregime) 90 faqe,Fjalët e qiririt,Tiranë 2002.Red.Kristaq Shabani,arti grafik:Ardian Kovaçi.
Derdhen vetëtimat (poezi) 104 faqe,Fjalët e qiririt,Tiranë 2002.red.Xh.Spahiu,kopertina Ilir Shordja.
Doreheqja e tigrit (fabula) 90 faqe,Fjalët e qiririt,Tiranë 2004.Red.Dhimitër Miti.Ideoi kopertinën vet autori.
Djersët e poetit (tregime) 52 faqe,Fjalët e qiririt,Tiranë 2005.Red.Saliko Hodo.
Përrallë e pambaruar (poezi satirike) 2008, 50 faqe,Medaur Tiranë.Red.Saliko Hodo
Nga një autor tek tjetri (Ese dhe komente I),142 faqe,Argjiro Gjirokaster 2007.Red.Saliko Hodo.
Nga një autor tek tjetri (Ese dhe komente II)  124 faqe,Marin Barleti Tiranë 2008
Nata vjen e natë  s’kam (poezi) 76 faqe,Argjiro 2009.Red.Kadrush Radogoshi,kopertina “I menduari” August Roden.

Çmime të fituara:

lumo diploma

Çmim i dytë kombëtar në poezi me rastin e 55-vjetorit të çlirimit
Çmim i parë në prozë “Kthim nga vdekja” ” Pegasi” 2002
Çmim i tretë Ndërkombetar nga Lidhja e Shkrimtareve “Zasteron” Athinë për fabul
Diplomë për librin poetik “Derdhen vetëtimat” Mottola,Itali,2006 dhe diplomë për poezinë  “Nëse” Mottola,Itali 2011.
Çmim i pare per librin poetik “Nata vjen e nate s’kam” 2012 nga shoqata “Dëshnica” Tiranë.
Çmim i dytë ne satire “Jul Variboba” Selanik 2012.

 

 

 Lumo Kolleshi

 Born in Mertinj Permet in January 6, 1961, he has finished his postuniversity studies for Language & Literature in some villages in the northern Albania, Puke. After the graduation he has worked as a teacher of Literature and by the time being he is a teacher in the high school “Sami Frasheri Permet“. He is the president of the writers’ Association, branch of Permet as well secretary of the writers’ Association “Pegasi“ (2003-2007).  He is the director of the publishing house “Fjalët e Qiririt“. His poetries are publicatedin several magazines like: “Zeri i Rinise“, :“Zëri i Rinisë“,“Drita“,“Nëntori“, etc. He has publicated many volumes with poetries like: “Mars“,“The Owl confused“,“Return from the Dead“ with which he has won the first price in the competition “PEGASI“, “Pouring of Thunders“, Resignation of The Tiger“, “Perspiration of The Poet“. Soon will appear is novel: “Time without licence plate“. On March 2007 appeared the Volume with Essays and comments “From one athuor to the other“, assisting the teachers and the students of the high schools. Parts from his creative work have been published in foreign languages like Italian and Greek. He has participated in the international competition on poetry held in the city of Motola, Italy and the competition on fable held in Athems Greece, where he has been honored with the third price for fable.

 

            Additional information:

 

            Address: Lumo Kolleshi Lagjja “Teqe“ Përmet. Tel fiks: 08132502, mobil: 0682885721.

           Of Albanian Nationality, Living place: Përmet, Profession: Teacher of Literature.

            Civil Status: married. He has two children.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s