Ismet Tahiraj

 

 

ismet 1

 

 

Ismet TAHIRAJ u lind më 1956 në Klinë të Epërme të  Skënderajt. Shkollën fillore e kreu në vendlindje kurse të mesmen në Mitrovicë. ,ndërsa shkollën e lartë për gazetari e ka mbaruar në Beograd. Merret me letërsi  aktive  qysh kur ishte nxënës i shkollës  mesme,emrin i  tij do ta  gjesh  në shtypin e kohës me poezi  për fëmijë dhe të rritur e satira humoristike. Shumë krijime letrare e publicistike i ka të botuara në revista periodike si “Nacional albania…””Kosova-Kek-ut”, “Verbi”,”Kosova sot”  “Zog mëngjesi” ,”Mollëkuqja”, “Bota sot”, “Valë e Fajalë”- Mitrovicë,”Metafora”  dhe është bashkëpunëtor i ngushtë i emisionit humoristik në  RadioKosova”Mahi pa kufi”.  Është fitues i shumë shpërblimeve letrare në Maqedoni (vemdi i II në Revistën për fëmijë “Gëzimi” 1986), Në Mitrovicë konkursin shpërblyes letrar komunal iu nda vendi “Gota e Argjend” 1975. Në Kastriot në vitin 2010 mori çmimin e parë për poezi. Po ashtu këto ditë  është përfshi në antologjinë poetike “Flakadani i Lirisë “ që i kushtohet  legjendarit Zahir Pajazitit ,radhitet ndër 100 poezive ,në mesin e 50 krijueseve   i 15 më radhë .

 

19032013518   19032013519

 

Ka botuar librin me poezi  për  fëmijë   “Erë e Vendlindjes”  më 1995 .Po ashtu ka botuar librin e dytë me poezi për të rritur “Tundimi”  2011. Është anetar i SHSH të Kosovës,dhe njëhershmit  anëtar i SHSH “Fahri Fazliu” në Kastroit. Jeton në vendlindje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s