Patrick Modiano, fituesi i Çmimit Nobël në Letërsi për vitin-2014, ka ardhur në Shqipëri, nëpërmjet romanit “Në kafenenë e rinisë së humbur ” botim i Shtëpisë Botuese “TOENA” , viti-2010 dhe shqipërim të romancieres Diana Çuli. / Nga Irena Toçi

4503653_6_cae5_patrick-modiano_dca2196a6528083f588492f232315547

 

Patrick Modiano, fituesi i Çmimit Nobël në Letërsi për vitin-2014, ka ardhur në Shqipëri, nëpërmjet romanit “Në kafenenë e rinisë së humbur ” botim i Shtëpisë Botuese “TOENA”, viti-2010 dhe shqipërim të romancieres Diana Çuli. 

 

Nga Irena Toçi

www.toena.com.al

 

 

Biografia e autorit

 

Patrick Modiano lindi në Boulogne-Billancourt të Francës në vitin 1945. Është autor i shumë romaneve, librave për fëmijë dhe skenarëve. Botohet rregullisht që prej vitit 1968 nga një prej shtëpive më të mëdha botuese franceze, “Gallimard”.

Gjatë karrierës së tij të gjatë ka marrë veç të tjerave dy nga çmimet më të mëdha letrare që jepen për letërsinë franceze: “Grand prix du roman de l’Académie Française, 1972”, “Prix Goncourt, 1978”.

Thuajse të gjitha veprat e tij janë përkthyer dhe botuar botuar në gjuhët më të mëdha të botës, si gjermanisht, anglisht, spanjisht, suedisht etj.

I vetmi libër që do të gjeni në shqip nga ky autor është botuar nga Toena në vitin 2010 dhe mban titullin “Në kafenenë e rinisë së humbur”, përkthyer nga shkrimtarja Diana Çuli.

 

 

 

Patrick Modiano - Ne kafenene e rinise se humbur - kopertina

 

Të dhënat teknike:

 

Autori: Patrick Modiano

Titulli: Në kafenenë e rinisë së humbur

Lloji: Roman

Përktheu nga frëngjishtja: Diana Çuli

Shtëpia Botuese: Toena

ISBN: 978-99943-1-610-6

Formati: 13 x 20 cm

Faqe: 116

Çmimi: 700 lekë

 

 

 

Pjesë nga libri

 

Edhe sot e kësaj dite, natën, më duket sikur dëgjoj një zë që më thërret në mbiemër, në rrugë. Një zë i ngjirur. Ai zvarritet paksa në rrokje, por unë e njoh menjëherë: zëri i Lukit. Kthehem, por nuk ka asnjë njeri. Jo vetëm natën, por edhe në ato pasdreke të zbrazëta të verës, ku nuk e di më plotësisht se në ç’vit ndodhesh. Gjithçka fillon të ecë si më parë. Të njëjtat ditë, të njëjtat minuta, të njëjtat vende, të njëjtat ngjarje. Rikthimi i Përjetshëm.

 

 

 

irena toci

 

Irena Toçi

Botimet Toena

Rruga “M. Gjollesha”

K.P. 1420

Tirane – Albania

Tel. ++355 422 40 116

Fax  ++355 422 40 117

botimet.toena@gmail.com

redaksia@toena.com.al

irena.toci@gmail.com

www.toena.com.al

Facebook: Botimet Toena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s