Poezi nga Zhuljeta Grabocla Çina

Poezi nga Zhuljeta Grabocla Çina

 

Pa titull!

Ti ke filluar nga pak të heshtësh
dhe heshtja ka filluar të ketë frikë prej teje.
Si çekani në membranën e timpanit të veshit
kur gjëmon prej zhurmash rrufeje!

Ti ke filluar nga pak të më harrosh
dhe më kujton si qelizat e trurit po vdesin.
E gjithë bota po humbet në miliarda çaste
e trishtohemi se kujtimet po na humbasin!

Ti erdhe e u mbështete i harruar pas meje
Siç vishet hardhia pas trungut të një peme.
T’i fsheha mes gjethesh bishtakët gjithë musht,
Siç ruhen kujtimet e pranverave të hershme!

@grabocka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s